Több százmilliós fejlesztés

Több százmilliós fejlesztés

ÚSZTKözel háromszáz millió forint értékű fejlesztés kezdődött az út- és mélyépítéssel foglalkozó HE-DO Kft. salgótarjáni és abasári telephelyein az Új Széchenyi Terv támogatásával.

A beruházáshoz, mintegy 109 millió forintos támogatást nyert el a társaság a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében – közölte Kobzi Tamás projektmenedzser. Mint elmondta, a salgótarjáni telephely egy Liebherr betonkeverő berendezéssel felszerelt betonkeverő üzemmel bővült, illetve a salgótarjáni és az abasári telephelyen egyaránt egy-egy Vögele aszfaltterítő gépet helyeznek üzembe.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg 2013 tavaszáig. Célja a társaság technológiai korszerűsítése, ennek nyomán pedig a HE-DO Kft. piaci pozíciójának erősítése és gazdasági teljesítményének növelése – mondta a projektmenedzser. A pálosvörösmarti (Heves megye) székhelyű, belföldi magánszemélyek kezében lévő, százharminc embert foglalkoztató társaság az elmúlt évben, négy milliárd forintnál több forgalmat produkált – közölte Kobzi Tamás.