Alacsony forgalom várható a tőzsdén

Alacsony forgalom várható a tőzsdén

Alacsony forgalom mellett semleges nyitásra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön megkérdezett elemzők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: konszolidációs napot vár a tőzsdén, nem számít jelentős mozgásokra. Hozzátette: egyelőre a vezető részvények esetében sem láthatóak olyan hírek, amelyek mozgatnák az árfolyamokat. 
 
Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában kiemelte, hogy a csütörtöki kereskedésben lehet utoljára osztalékszelvénnyel OTP-észvényt vásárolni, így pénteken már a 167 forintos osztalékszelvény nélkül indul a kereskedés a bankpapírral. A Mol részvényeiről jövő hét elején kerül majd le az osztalék, a Richter papírjait pedig utoljára június 2-án lehet osztalékkal megvásárolni – közölte. Az elemző szerint továbbra is jó hangulat uralkodik a nemzetközi börzéken, az emelkedő olajárak hátrébb szorították a deflációs aggodalmakat, de az ázsiai kereskedés inkább vegyesen alakult. 

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 7,20 pontos, 0,03 százalékos csökkenéssel 26 704,47 ponton zárt szerdán, a részvénypiac forgalma 9,5 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 155 forinttal, 0,94 százalékkal 16 360 forintra csökkent 1,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 23 forinttal, 0,33 százalékkal 7046 forintra erősödtek, forgalmuk 4,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 456 forintot ért, forgalma 230,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 26 forinttal, 0,47 százalékkal 5589 forintra nőtt, forgalmuk 2,3 milliárd forintot ért el.