Bőviti magyarországi üzemét a Samsonite

Bőviti magyarországi üzemét a Samsonite

A vállalat fő profilját képező “Curv” anyagból készült könnyű és törhetetlen bőröndök iránti globális keresletnövekedés miatt, új kapacitás kiépítése és a termékportfólió bővítése érdekében a Samsonite cégcsoport három milliárd forint összegű beruházási programot indított el Magyarországon, a szekszárdi telephelyen.

Az évek óta tartó folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően azonban nemcsak a gyár bővült, jelentősen nőtt a dolgozói létszám is, továbberősítve ezzel a cég kiemelkedő foglalkoztatói és gazdasági pozícióját Szekszárdon és a kistérségben.

A korábbi fizikai adottságok (zsúfolt üzemcsarnok és raktár) mellett a termelés további növelése már nem volt lehetséges, így a több lépcsős beruházási program egyik elemeként most a szükséges háttér kapacitások növelése, modernizálása valósult meg.


(teljes mérethez klikk a képre)

A beruházás keretében 8788m2 épület (gyártó csarnok, iroda) korszerűsítése történt meg, illetve 1829m2 új üzem csarnok, 3957m2 raktár épült a Tolna megyei székhelyen. A szükséges belső úthálózat megépítése mellett 43 db parkoló, valamint további felmerülő alap infrastrukturális elemek kerültek kialakításra, mely magában foglalja többek között egy korszerű, a gyár teljes területére kiterjedő tűzoltó rendszer kiépítését is. A beruházással az üzem gyártó és tároló kapacitása közel 15000m2-re bővült.

A meglévő épületek korszerűsítését és az új csarnoképület kialakítását jelentő 765 millió forint összköltségű fejlesztés 2011. január 27-én vette kezdetét és 2011. november 30-án zárult. A projekt eredményeként megvalósult a gépi kapacitások növelése, az ugrásszerűen megnövekedett termelés készleteinek elhelyezése, a gyár versenyképességének fokozása, valamint a foglalkoztatási szint bővítése.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.