Gyengülés várható a részvénypiacon

Gyengülés várható a részvénypiacon

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője további esésre számít a magyar részvénypiacon az előző napi csökkenés után. Az elemző kifejtette, az amerikai tőzsdék ugyan emelkedéssel zártak hétfőn, de ez elsősorban az Apple osztalékról szóló bejelentésének volt köszönhető, aminek megfelelően a technológiai részvények indexe, a Nasdaq tudott jobban erősödni, míg az iparvállalatok DJIA indexe nullához közeli erősödéssel zárt. Az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a kép, a kínai tőzsdék azonban erős negatívumban zártak hajnalban. Mindezek alapján nincs túl sok ok az optimizmusra.    

Csáky Attila, az UniCredit Bank kereskedési igazgatója elmondta, mínuszos irányba indulhat a piac nyitáskor, ám hogy mi lesz a kereskedés vége, azt egyelőre nehéz megjósolni. Délután az Amerikában megjelenő ingatlanpiaci adat adhat irányt a kereskedésnek. A magyar piacot érintő specifikus hír nem várható, így a BÉT sodródhat a külföldi hangulattal. A forint erősödése a részvénypiacon egyelőre nem érzékelhető. Hozzátette, az elmúlt időszakban volt egy erőteljes emelkedés a részvénypiacokon, és ennek eddig nem nagyon volt korrekciója, a tőzsdék pedig nem tudják eldönteni, mi legyen a folytatás.    

A BUX 117,65 pontos, 0,61 százalékos csökkenéssel, 19.260,35 ponton zárt hétfőn, az OTP viszont nyereséggel. A részvénypiac forgalma 12,8 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen alakult.    

A Mol 300 forinttal, 1,50 százalékkal 19.650 forintra csökkent, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 35 forinttal, 0,89 százalékkal 3.947 forintra erősödött, forgalmuk 7,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 11 forinttal, 1,90 százalékkal 567 forintra esett, forgalma 1,1 milliárd forint volt.

A Richter papírok árfolyama 45 forinttal, 0,12 százalékkal 38.500 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,0 milliárd forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 595,6 millió forintos forgalom mellett 375 forinttal, 2,49 százalékkal 14.700 forintra gyengült.