Új munkahelyek Pécsett

Új munkahelyek Pécsett

UnisysCall centert létesít az Unisys Global Services Hungary Pécsett tavasszal. Az amerikai székhelyű cég mintegy száz embernek ad munkát. Ezt adta hírül a Pécsi Újság hírportál csütörtökön. 

Csizi Péter (Fidesz), a baranyai megyeszékhely alpolgármestere az internetes lapnak elmondta, az önkormányzat a napokban zárta le a tárgyalásokat a több, mint száz országban jelen lévő, információ-technológiai szolgáltatásokat és megoldásokat kínáló vállalattal, amely már ki is bérelte azt az ingatlant, ahol új ügyfélszolgálati központját kívánja berendezi. A politikus hozzátette, hogy az épületet felújítják, a call center a tervek szerint tavasszal kezdi meg működését, és mintegy száz dolgozót foglalkoztat majd.
    
A Pécsi Újság információi szerint a közeljövőben egy újabb termelőüzem is megnyitja kapuit a városban, de ezzel kapcsolatban Csizi Péter még nem akart nyilatkozni. Annyit viszont elárult, hogy több céggel folytatnak tárgyalásokat, amelyek a baranyai megyeszékhelyre jönnének, vagy már itt vannak, de tovább fejlesztenének. A lap utalt rá, az Elcoteq bezárása után a Flextronics, a Huawei és a Jabil is bejelentette, hogy beruházásokba kezd Pécsett.