Százmilliárd a sikeres Magyarországért

Százmilliárd a sikeres Magyarországért

tízezresA Magyar Fejlesztési Bank Zrt. a kormány döntése alapján meghirdeti az MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Programot, amellyel 100 milliárd forintnyi hitelforrás nyílik meg az önkormányzatok számára infrastruktúra-fejlesztő beruházásaik finanszírozásához. 

Az MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Programban a hitelkérelmek és a refinanszírozási kölcsönkérelmek benyújtására a közlemény közzétételétől lehetőség van.
    
A “Sikeres Magyarországért” Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogramot és a “Sikeres Magyarországért” Bérlakás Hitelprogramot a bank átmeneti időszak alkalmazását követően lezárja. E két hitelprogramban közvetlen hitelezés esetén csak az MFB-hez legkésőbb április 6-án benyújtott hitelkérelem vagy a pénzügyi szolgáltatás kiválasztására legkésőbb április 6-án indult közbeszerzési eljárás alapján köthető hitelszerződés. Refinanszírozás esetén az MFB-hez legkésőbb 2012. április 6-án nyomtatott formában benyújtott, az MFB által legkésőbb április 13-án befogadott refinanszírozási kölcsönkérelem alapján, legkésőbb 2012. április 30-án köthető refinanszírozási kölcsönszerződés – közölte a hitelintézet.
    
MFB

A pénzügyi szolgáltatás kiválasztására vonatkozó, 2012. április 6-át követően indult közbeszerzési eljárás alapján refinanszírozási kölcsönszerződés megkötésére kizárólag az MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program feltételrendszere alapján van lehetőség, amennyiben a hitelfelvétel közbeszerzés köteles.
    
Az MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program keretében beruházási hitelt folyósító hitelintézetek listáját az MFB a hitelintézetekkel kötött keretmegállapodások aláírását követően folyamatosan közzéteszi honlapján. A termékdokumentációk elérhetők az MFB honlapján. A finanszírozási programmal kapcsolatos kérdéseket a termekfejlesztes@mfb.hu vagy az ugyfelszolgalat@mfb.hu e-mail címen fogadja a bank.