Munkaerő bővítést tervez az AVL Hungary

Munkaerő bővítést tervez az AVL Hungary

A Magyarországon tíz éve működő leányvállalatnál jelenleg 111 munkavállaló, több mint 90 százalékban magasan kvalifikált mérnök dolgozik, és az év végén a létszámot 150-re növelik. A tervek szerint 700 ezer euró fejlesztést hajtanak végre, amely többségét új technológiákra, új tesztpadok létrehozására fordítják – ismertette a cégvezető.

Az ügyvezető úgy értékelte, hogy továbbra is folyamatos fejlődési lehetőségük van a magyar piacon, hiszen a társaság 2002-ben 135 millió forint árbevételt ért el, tavaly ez 2,3 milliárd forintot tett ki, és az idén 3,5 milliárd forint árbevételt terveznek.

A sajtótájékoztatón az cégvezető hangsúlyozta, hogy azért jött az osztrák fejlesztő cég Magyarországra tíz évvel ezelőtt, mert földrajzi fekvése központi helyen van Európában, kedvező infrastruktúrával rendelkezik, magas szintű mérnökképzés folyik az országban, illetve 50 éves múlttal rendelkezik a nehézgépjármű motorfejlesztése terén.

Dirk Janetzko kiemelte, hogy szoros kapcsolatra törekednek a nemzetközi járműgyártók magyarországi leányvállalataival, köztük az Audival, a Daimler-Benz cégekkel. A jövőben kutatás-fejlesztési tevékenységük egyre inkább az alternatív és elektromos hajtású rendszerek fejlesztését is érinti majd.

Az AVL Hungary a győri Széchenyi István Egyetemmel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködve valósítja meg a munkaerő bővítést. A cég arra törekszik, hogy még a diákévekben lehetőséget adjon a leendő mérnökök szakismeretének bővítésére.

Az osztrák AVL-csoport a világ 45 országában mintegy 5.000 alkalmazottak foglalkoztat. Tevékenységébe tartozik belső égésű motorok hajtáslánc rendszerének, valamint sebességváltók, villanymotorok és hibrid hajtások fejlesztése, jármű- és motor szimulációs szoftverek fejlesztése, illetve motor- és járműfejlesztéshez szükséges mérőműszerek és rendszerek fejlesztése, gyártása.

Az AVL magyarországi tevékenysége a járműhajtás-lánc tervezésére, szilárdsági, dinamikai és áramlástani számításokra, szoftver fejlesztésre, égési folyamat fejlesztésre, mechanikai tesztelésre, motorok beállítására terjed ki.

A vállalatcsoport 2010. évi árbevétele 650 millió euró volt, amelynek 96 százaléka exportból származott, éves árbevételének 12,5 százalékát saját kutatás-fejlesztésre fordítja.