Nyereséges a K&H Biztosító

Nyereséges a K&H Biztosító

A K&H Biztosító 1,9 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el 2011-ben, szemben az egy évvel korábbi 0,8 milliárd forinttal.

A K&H Bankcsoport a biztosító teljesítményére vonatkozó adatairól szóló közlemény idézi a K&H Biztosító vezérigazgatóját, aki azt mondta, hogy a nem-élet biztosítás területén folytatódott a piac feletti növekedés a negyedik negyedévben is, a kgfb szerződések száma 74 százalékkal, a casco kötvények száma 51 százalékkal nőtt. A 2012-es kgfb kampány eredménye megerősítette, hogy a K&H  az ország második legnagyobb kgfb biztosítója. Luc Cools szerint az élet üzletágban is folytatódott a növekedés mind a rendszeres díjas, mind az egyszeri díjas termékek területén. Egy újabb eszközalap (Hozamkettős) jegyzését kezdték el 2011 őszén, amelybe rekord összeget, közel 7 milliárd forintot halmoztak fel a befektetők. Egész évben több mint 15 milliárd forintnyi egyszeri díjas életbiztosítási jegyzés történt – mutatott rá a vezérigazgató. A szerződések száma a nem-élet üzletágban igen nagymértékben, mintegy 55 százalékkal emelkedett, és közel 890.000 darabra ugrott az elmúlt évben.
    
A nem-élet üzletág díjbevétele 20,4 milliárd forint volt, ami 37,2 százalékos növekedést jelent. A nem-élet üzletágban a K&H Biztosító piaci részesedése 5,4 százalék volt a tavaly harmadik negyedéves adatok tükrében.
    
A biztosító élet üzletágának adatai szerint a szerződések száma minimálisan, 0,8 százalékkal csökkent, és tavaly 107.375 darabot ért el, a piaci részesedés az egyszeri díjas termékeknél 6,2 százalékot ért el,  míg a  rendszeres díjas termék esetében 1,5 százalék volt az elmúlt év 3. negyedéves adatok alapján. A K&H Biztosító élet üzletágának díjbevétele mintegy 22 százalékkal nőtt, és tavaly 14,3 milliárd forintot tett ki.