Örüljünk annak, hogy félig tele van a pohár

Örüljünk annak, hogy félig tele van a pohár

Kovács Levente                                                           Kovács LeventeMeg kell becsülni a lassú gazdasági növekedést, de már a "zéró növekedés" is eredmény, amiért keményen kell dolgozni. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára Pécsett, egy pénzügyi fórumon beszélt.

Átmeneti újrapozícionálási időszakban élünk, amelyben újraértelmezzük az európai hatás és a magyar hatások viszonyát, új egyensúlyi állapot fog beállni, amelyben Magyarország számára az európai beágyazottság alapkritérium, ugyanakkor a nemzeti érdekek, értékek felértékelődésével lehet számolni – közölte Kovács Levente a hazai pénzügyi-gazdasági élet képviselőinek részvételével zajló VI. Pécsi Pénzügyi Napokon.

A bankszövetségi vezető hangsúlyozta, a pénzügyi szektor európai beágyazottsága biztosítja a stabilitást, a tőkemegfelelést és a likviditást. A pénzügyi szektor erős és kész a reálszféra kiszolgálására. Ezzel együtt a hitelpiacon lassú növekedés prognosztizálható, míg a külső likviditás bevonása szűkül, ezáltal a hitel/betét arány biztosan javulni fog – mondta Kovács Levente. A főtitkár az év kihívásai közt említette az árfolyamgáttal kapcsolatos feladatokat, továbbá a lakossági hitelezés újraértelmezését.