Mikrohitel iroda nyílik

Mikrohitel iroda nyílik

A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány április 11-én nyit mikrohitel irodát Budapesten, a VIII. kerület József körút 29. szám alatti irodaházában.

Az irodában a mikro- és kisvállalkozásoknak alapvető szolgáltatásként információt nyújtanak a mikrohitel kondícióiról, a hitel igénylésének feltételeiről.

Az MVA közleményében hangsúlyozza, a mikrohitel 3-8 év futamidejű kedvezményes hitel kezdő és működő kisvállalkozások számára, amely beruházásokra, valamint forgóeszköz finanszírozásra fordítható. Az elmúlt 15 évben a konstrukció több alkalommal átalakult a változó gazdasági körülményekhez igazodva, felső összeghatára jelenleg 7 millió forint, amelyet fix, 4,9 százalékos kamat mellett vehetnek fel a mikrovállalkozások.

A közleményben kitérnek arra, hogy a mikrohitel program pénzügyi segítségét igénylő vállalkozó és vállalkozása meg kell, hogy feleljen bizonyos követelményeknek. Így például a cégnyilvántartásba bejegyzett vagy bejegyzésre jogosult vállalkozásnak, vállalkozói igazolvánnyal rendelkező vagy arra jogosult, illetve egyéb vállalkozásra alkalmas jogosítvánnyal rendelkező személynek kell lennie.

A vállalkozásban foglalkoztatott alkalmazottak száma nem haladhatja meg a kilenc főt, a vállalkozás éves nettó árbevétele legfeljebb 200 millió forint lehet. A vállalkozás magyarországi székhelyű kell, hogy legyen, és a külföldi tulajdonosi részarány a mikrocégben nem haladhatja meg a 25 százalékot. A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a Széchenyi Terv keretein belül a vállalati tanácsadás programban (www.tanacsadastamogatas.hu) lebonyolítóként a Közép-Magyarországi Régióban is ellátja a támogatás közvetítés egyes szakmai feladatait. A Budapest, József körút 29. címen emiatt külön ügyfélszolgálati irodát működtet a program végéig, azaz 2013 április 30-ig. A vállalati tanácsadás ügyfélszolgálatán a fővárosi kis- és középvállalkozások naprakész információkhoz juthatnak, amennyiben a programban részt kívánnak venni.