Jöhet a business Ausztráliával!

Jöhet a business Ausztráliával!

Ausztrál pénzesőA magyar-ausztrál gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért üzletember-delegációk látogatására lenne szükség. Ezt állapította meg Orbán Viktor miniszterelnök és Peter Slipper, az ausztrál képviselőház elnöke keddi budapesti megbeszélésén.

A találkozóról beszámolva Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében kitért arra is, hogy a tárgyalópartnerek fontosnak nevezték az együttműködést az energia területén. Orbán Viktor a tájékoztatás szerint elmondta, hogy a magyar kormány gazdaságpolitikájának egyik legfontosabb célja továbbra is az államadósság csökkentése és a beruházások ösztönzése, ennek érdekében folyamatosan ésszerűsíti és egyszerűsíti a gazdasági szabályozást. A közleményben a kormányfő szóvivője megemlítette, hogy Peter Slipper a közelmúltban magyar estét rendezett az ausztrál parlamentben.

Az ausztrál parlamenti elnök hétfőn a köztársasági elnöki feladatokat jelenleg ellátó Kövér Lászlóval tárgyalt, és találkozott Lezsák Sándor házelnöki feladatokat gyakorló alelnökkel is.