Gyártócsarnok Zalalövőn

Gyártócsarnok Zalalövőn

A fotó a cég egy másik gyárában készültÚj telephelyet alakított ki a tömörfa svédpadlókat gyártó és exportáló magyar tulajdonú Edelholz Kft. Zalalövőn, az ipari parkban. A több mint 200 millió forintos beruházás a Széchenyi-terv közel 100 millió forintos támogatásával valósult meg. Ezt írta pénteki számában a Zalai Hírlap.

Az ipari parkban kétezer négyzetméteres csarnokot létesítettek, ahol korszerű gyártástechnológiával állítják elő a termékeket. Az épületben irodák, tárgyalók és szociális helyiségek kaptak helyet, és kialakítottak egy bemutatótermet is. Kiépítették a csatlakozást az Egervári útra, és 40 férőhelyes parkolót hoztak létre.

Az Edelholz Kft. Körmendről helyezte át a tevékenységét a zalai településre, az alapanyag-ellátást biztosító Szalai Kft. faipari üzemének szomszédságába. Seres Szabolcs és Vavra Péter, a cég tulajdonosai a lapnak elmondták, a vállalkozás célja, hogy a magyar favagyon ne rönk formájában, hanem hazai tulajdonú feldolgozó üzemen át, késztermékként hagyja el az országot. A havonta 17.000 négyzetméter tömörfa padlót előállító cég tervei között szerepel egy budapesti bemutatóterem és egy németországi kereskedelmi központ létrehozása. A kft. 39 munkahelyet teremtett Zalalövőn, részben a körmendi üzemből hozták át a dolgozókat, de újakat is felvettek – olvasható a napilapban.