Magyarország ösztönzi az indiai befektetőket

Magyarország ösztönzi az indiai befektetőket

Magyarország kormánya elkötelezett az indiai befektetések ösztönzése és a gazdasági kapcsolat-fejlesztés iránt. Ezt hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes indiai tárgyalásain, amelyekről a miniszterelnök sajtóstábja tájékoztatta pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint Semjén Zsolt és Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke találkozott Salman Khurshid igazságügyi és kisebbségi miniszterrel, a megbeszélésen a miniszterelnök-helyettes indiai partnerével áttekintette a kétoldalú politikai kapcsolatok időszerű kérdéseit, különös tekintettel Orbán Viktor miniszterelnök küszöbön álló látogatására. 

mao-india

A kormányfő kereszténydemokrata helyettese tájékoztatta az indiai igazságügyi és kisebbségi minisztert a nemrég hatályba lépett egyházügyi törvényről, és ismertette annak a hindu, a muszlim és a buddhista közösségek, mint világvallások magyarországi egyházként történő elismerésére vonatkozó rendelkezéseit. A két fél egyetértett a kapcsolatok továbbfejlesztésének irányaiban, a politikai, gazdasági és kulturális együttműködési lehetőségeiben, miniszterelnök-helyettes különösen bátorította az indiai diákok magyarországi felsőfokú képzésbe való bekapcsolódását, továbbá hangsúlyozta Magyarország kormánya elkötelezettségét a magyarországi indiai befektetések ösztönzése, a gazdasági kapcsolat-fejlesztés iránt.