Folytatódhat a csökkenés a piacon

Folytatódhat a csökkenés a piacon

A kedvezőtlen nemzetközi hangulat miatt az árfolyamok esésére számítanak a Budapesti Értéktőzsdén szerdán a megkérdezett elemzők.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint bár bizonytalan a kép, nagyobb a valószínűsége a további csökkenésnek.    

Nagy Bertalan, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint is esésre kell számítani. Mint mondta, lehetnek megállók, de alapvetően a negatív nemzetközi hangulat miatt további csökkenés jöhet.    

Balásy Zsolt, az MKB Bank elemzője szerint elképzelhető, hogy a keddi esés enyhe korrekciója jöhet szerdán, így Budapesten is enyhén pozitív nyitás várható. Hozzátette, már nem az a pár héttel ezelőtti “alapjáraton emelkedünk” hangulatot lehet látni. A görögországi bizonytalansággal kapcsolatban Balásy Zsolt megjegyezte, hogy “most már lassan átveheti az irányítást a belenyugvás hogy, új választások elé néz az ország”. 

Az utóbbi napok áresése után konszolidációra és enyhe árfolyam-emelkedésre számítanak a szakértők a nyugat-európai tőzsdéken. A piac azonban változatlanul ideges, abban szinte bizonyosak ugyan, hogy az új francia vezetés nem fogja felrúgni a stabilitási paktumot, a görög helyzetet azonban aggasztónak, sokan egyenesen kilátástalannak tartják. 

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 246,53 pontos, 1,39 százalékos csökkenéssel, 17.523,19 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 5,4 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.    

A Mol 150 forinttal, 0,88 százalékkal 16.845 forintra csökkent, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 61 forinttal, 1,64 százalékkal 3.648 forintra esett, forgalmuk 3,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 10 forinttal, 2,03 százalékkal 482 forintra gyengült, forgalma 705,6 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 550 forinttal, 1,47 százalékkal 36.900 forintra csökkent, a részvények forgalma 234,2 millió forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 37,6 millió forintos forgalom mellett 75 forinttal, 0,51 százalékkal 14.500 forintra csökkent.