Meghirdették "Az év üzletembere" díjat

Meghirdették "Az év üzletembere" díjat

Az idén kilencedik alkalom hirdetik meg "Az év üzletembere" díjat, amelyre július 13-áig lehet pályázni.

Az elismerés célja, hogy kiemelje azokat az újító szellemű vállalkozókat, akik sikeres üzletemberként, kiegyensúlyozott működéssel válaszoltak az elmúlt évek társadalmi és gazdasági változásaira, és átvezették vállalatukat egy új időszámításba. A több mint 20 éves múlttal rendelkező díj jelenleg hat kontinens 50 országának több mint 50.000 résztvevővel van jelen. Magyarországon első alkalommal 2003-ban osztották ki ezt az elismerést. 

Havas István, az Ernst & Young vezérigazgatója hangsúlyozta, hisznek abban, hogy a kiemelkedő üzletemberek követendő utat mutatnak a magyar társadalom számára, sikereik hozzájárulnak országunk versenyképességéhez, a pozitív hírnév erősítéséhez. Pályázni jelöléssel vagy jelentkezéssel is lehet, az elbírálás kritériumai között külön figyelmet kap a vállalkozói szellem, a vállalat pénzügyi eredménye, a személyes integritás, a stratégiai gondolkodás, az innovációs készség, valamint a cég nemzetközi piacokon elért esetleges sikere. A fődíj mellett idén is három különdíjra is lehet pályázatni a “Jövő ígérete”, “Merész újító” és a “Példakép” kategóriában. Az Ernst & Young a beérkezett anyagok elbírálásának jogát idén is az évente megújuló büggetlen bírálóbizottságnak adja, amelyet a magyar tudományos, illetve üzleti élet kiválóságai alkotnak.    

A független bírálóbizottság tagjai, Bayer József, az Axel Springer Kiadó ügyvezető igazgatója,  Horváth Gergely Domonkos, az MNV Zrt. vezérigazgatója,  Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója,  Rudas László, a Rudas Holding elnöke, Istenhegyi Klinika alapító elnök-vezérigazgatója, FBN-H alapító elnöke, Soós Csaba, az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. elnöke, Szűcs Ildikó, az OTP Bank elnöki főtanácsadója. 

Az elmúlt évben “Az év üzletembere” díjat Soós Csaba, az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. elnöke kapta, aki az idén Magyarországot képviseli az Ernst & Young “World Entrepreneur Of The Year” nemzetközi gáláján Monte Carlóban, ahol az egyes országok fődíjának nyertesei vesznek részt. Magyarországon “Az év üzletembere” díjat az elmúlt években Bodrogai Ferenc, a Forest-Papír Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója, Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. alapítója, az igazgatóság elnöke, Bojár Gábor, a Graphisoft SE Európai Zrt. elnöke, Demján Sándor a TriGránit Fejlesztési Zrt. alapító elnöke,  Kürt Sándor, a Kürt Zrt. elnöke, illetve Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója vehette át. 

Az Ernst & Young 1986-ban, Amerikában indította útjára az “Entrepreneur Of The Year” (EOY) programot, az egyetlen nemzetközi, védjegyoltalommal ellátott üzleti díjat, amely az elismeréshez vezető erőfeszítésekről, kitartásról, hitről, valamint a kimagasló teljesítményt felmutató üzletemberekről szól.