Kész az új hulladékkezelő

A 200 millió forint értékű fejlesztésnek köszönhetően a kizárólagos magyar tulajdonban lévő, főként veszélyes hulladékok begyűjtésével, szállításával és ártalmatlanításával foglalkozó cég központi telephelye is megújult.

A létesítményt V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár adta át. Avatóbeszédében hangsúlyozta, miközben a gazdaság szennyező anyagokat is kibocsát, egyúttal olyan kiváló cégek is megjelennek, amelyek azon munkálkodnak, hogy csökkentsék az ipari termelés negatív környezeti hatásait. Paul Zsolt, a Megoldás Kft. ügyvezetője a Nyugat-Dunántúli Operatív Program (NYDOP) keretében megvalósított projektről elmondta, a csarnok felépítésén túl telephelyükön több mint 1500 négyzetméternyi út és közel ötszáz négyzetméternyi parkoló is elkészült. A fejlesztés fontos eleme volt a hulladékkezelő csarnokban elhelyezett, folyékony állagú hulladékok elhelyezésére alkalmas nagyméretű tartályok telepítése.

A kilenc, összesen 120 köbméternyi anyag befogadására alkalmas tartály lehetővé teszi a folyékony hulladék összegyűjtését és optimális mennyiségben történő kezelését, szükség esetén a szétválasztását és ártalmatlanítását – fűzte hozzá. A Megoldás Kft. célja, hogy egyre több olyan hulladékot tudjon kezelni, amely – a veszélyességét csökkentve – akár újrafeldolgozásra is alkalmassá tehető – fogalmazott.

Mészáros György, a Megoldás Kft. másik ügyvezetője kiemelte, a hulladékkezeléssel foglalkozó cégek döntő többsége napjainkban külföldi tulajdonban van, ezért különösen örülnek annak, hogy a pályázatok egy kizárólagosan magyar tulajdonú cég számára teremtettek fejlesztési lehetőséget.