Új beruházás Rábatamásiban

Új beruházás Rábatamásiban

csatornákKözel 450 millió forintos szennyvízberuházás indult a Győr-Moson-Sopron megyei Rábatamásiban európai uniós támogatással.

Az év végéig megvalósuló projekthez 370 millió forintot nyert el az ezer fős település önkormányzata a Nyugat-dunántúli Operatív Programból – mondta Spiteller László polgármester az MTI-nek. Az önerő döntő hányadát a lakosság, kisebb részét az önkormányzat állja.

A fejlesztést elsősorban a magas talajvíz tette szükségessé, ami miatt telente és az esős időszakokban szinte lehetetlenné vált a szennyvíz elvezetése. A probléma megoldása érdekében a lakosság a beruházás mellé állt, a községbeliek több mint 80 százalékának részvételével megalakult a víziközmű társulás. A szerveződés tagságának többsége már be is fizette a 180.000 forintos önrészt, ezért nem kellett felvenni a 20 millió forintos hitelt, amellyel korábban számoltak – mondta a polgármester. A beruházás keretében mintegy 14 kilométer hosszú csatornahálózat és egy 110 köbméter napi kapacitású szennyvíztisztító telep készül el az év végére.