Nagyobb nyereséget vár a Samsung

Nagyobb nyereséget vár a Samsung

A Galaxy S III sikerének titka, hogy szupergyorsA Samsung Electronics Co. a május végén bemutatott Galaxy S III okostelefon modellből több mint 10 millió példányt tervez értékesíteni júliusban, és az április-júniusi negyedévben - az elemzői várakozásokra rácáfolva - mobiltelefon üzletágánál az első negyedévit meghaladó nyereségre számít.

A Samsung Electronics részvénye hétfőn 4,23 százalékos veszteséggel négy és fél havi mélyponton zárt a szöuli tőzsdén, miután a tőzsdei elemzők félvezető és távközlési üzletágának nehézségeire hivatkozva csökkentették negyedéves eredmény-előrejelzéseiket. A Samsung mobil távközlési üzletágának nyeresége a január-márciusi periódusban több mint megháromszorozódott, 3,6 milliárd dollárra emelkedett és 73 százalékát adta a csoport nyereségének.

“Az általános piaci helyzet komoly kihívásokat támaszt az euróövezeti zavarok és alkatrész beszállítási nehézségek miatt, (…) de második negyedévi eredményünk ennek ellenére jobb lesz az első negyedévinél” – mondta Shin Jong-kjun, a Samsung mobil távközlési üzletágának igazgatója újságíróknak.

Az első negyedévben a Samsung 44,5 millió okostelefont értékesített, azaz óránként huszonegyezer darabot, ami 30,6 százalékos világpiaci részesedést biztosított számára. Az Apple az első negyedévben 35,1 millió iPhone készüléket adott el, ezzel piaci részesedése 24,1 százalék volt.