„Ezzel milliárdos bevételről mond le az állam!”

„Ezzel milliárdos bevételről mond le az állam!”

hirdetőoszlopA közterületi reklámpiac egyik meghatározó társasága, az országszerte villanyoszlop-hirdetéseiről ismert ESMA Reklám Zrt. végét jelenti a csütörtökön elfogadott törvénymódosítás, amely betiltja az ilyen hirdetési felületeket. Ezt írta a Népszava.

Bleuer István, a társaság vezérigazgatója a lap szombati számában úgy vélekedett, ezzel “lélegeztetőgépre” kerül az 1989-ben spanyol–magyar vegyesvállalatként indult, ma mintegy 250 embernek munkát adó ESMA, amely több mint tízezer, villanyoszlopon lévő hirdetőfelületét köteles a közlekedési törvény módosítása miatt szeptember 30-ig leszerelni. A vezérigazgató abban bízik, hogy Brüsszel megsemmisítteti a szerinte diszkriminatív szabályozást.

Az állam évi mintegy egymilliárd forint, a cég eddig fizetett adóbevételéről mondhat le. A hirdetések után fizetett közterület-használati díjra sem számíthatnak a jövőben az önkormányzatok. Nyíregyháza mintegy 60 millió, Szombathely 40 millió, Debrecen 31 millió, a budapesti kerületek 5-10 millió forinttól esnek el évente – írja a lap.