Fejlesztenek Budaörsön

Fejlesztenek Budaörsön

Postás autókÚj postaépületet épít a Jánosik Kft. Budaörsön, a munkákat a napokban kezdik.

Az építkezésen a Jánosik Kft. építési ágazatának 40-50 munkatársa dolgozik majd, az új postát a tervek szerint ez év végén, december 31-én átadják a megrendelőnek – idézte Jánosik Lajost, a cég tulajdonosát a közlemény.

A Jánosik és Társai Kft. a Magyar Posta Zrt. nyílt közbeszerzési pályázatán nyerte el a nettó 168 millió forintos beruházás kivitelezési munkáját. A 420 négyzetméter hasznos alapterületű létesítmény a Szabadság út egyik régi épületének helyén épül fel. (A jövőben az 1. számú postának ad majd otthont, amelynek jelenlegi, Templom téri épületét a városfejlesztési tervek szerint kulturális központtá alakítják át.) A kivitelező közlése szerint az új létesítmény építészeti minőséget is képvisel majd, a természetes építőanyagok dominálnak, a homlokzati burkolat terméskőből készül, üveget és alumíniumot is felhasználnak szerkezeti elemként. Természetesen az akadálymentesítésről is gondoskodnak, így a mozgáskorlátozottak nehézségek nélkül tudják majd postai ügyeiket intézni.

Az egyszintes, tetőtérrel kibővített épület a legkorszerűbb építészeti technológiákkal készül. Gépészetileg a legmodernebb megoldásokat alkalmazzák, kondenzációs kazánt, légkezelőket, hűtést lehetővé tevő eszközöket építenek be. A gyengeáramú kábelezést, az elektronikai hálózat kialakítását is a cég szakemberei végzik. A belső udvarban kialakított parkolóban mintegy 30 személygépkocsi kényelmes beállására lesz lehetőség – közölte a kivitelező.

A Jánosik és Társai Kft. az idén bevételeinek növekedésére számít, tervek szerint 2012-ben 6 milliárd forint árbevételt érnek el a tavaly 5 milliárddal szemben, és adózás előtti eredményük 300 millió forintra növekszik a 2011. évi 273 millió forintról.