Növelte beruházásait a Samsung

Növelte beruházásait a Samsung

Az első fél évben 22 százalékkal növelte kapacitásbővítő és modernizáló beruházásait a Samsung Electronics Co., a világ legnagyobb okostelefon- és laptévégyártója.

A január-júniusi periódusban a Samsung 19,7 ezer milliárd won (17,4 milliárd dollár) összeget fordított üzemfejlesztési és kutatás-fejlesztési beruházásokra, szemben a 2011 első félévi 16,2 ezer milliárd won kiadással. A konszern kutatás-fejlesztési beruházásokra 5,8 ezer milliárd wont, bevételének 6,2 százalékát fordította a beszámolási periódusban, 15,8 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Gyártásmodernizálásra és kapacitásbővítésre a Samsung 13,9 ezer milliárd wont fordított az idei első fél évben, 24,8 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Ebből 9,7 ezer milliárd wont a félvezetőáramkör-gyártás modernizálására, 2,6 ezer milliárd wont pedig a folyadékkristályos képernyő gyártás modernizálására.
A Samsung az idén 25.000 milliárd wont tervez gyártásmodernizálásra és kapacitásbővítésre fordítani. Kutatás-fejlesztési beruházásaival együtt beruházási kiadásai az idén meghaladják majd a 33.000 milliárd wonos tavalyi rekordot. Az első félévben a Samsung értékesítési árbevétele a tavalyi első félévihez képest 21,5 százalékkal 92,9 ezer milliárd wonra emelkedett, üzleti eredménye pedig 87,7 százalékkal 12,6 ezer milliárd wonra szökött fel.