Csökkenő árfolyamokkal indulhat a kereskedés a BÉT-en

Csökkenő árfolyamokkal indulhat a kereskedés a BÉT-en

Gyengülő árfolyamokkal kezdődhet a kereskedés a BÉT-en, majd oldalazással folytatódhat.

Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint kis eséssel indulhat a kereskedés, de nem valószínű nagy elmozdulás napközben. Az elemző szerint óvatos kereskedés jöhet kedden.

Gabler Gergely szerint a múlt heti felpezsdülés után kivárás jellemzi a piacokat.

Kedden belföldön a költségvetés vitájára figyelnek leginkább a befektetők. A héten több árfolyammozgató esemény is várható: az Apple szerdán mutatja be az új iPhone készülékét, csütörtökön várhatóan megszólal Ben Bernanke Fed-elnök a Nyílt Piaci Bizottság kamatdöntő ülését követően, szerdán pedig várhatóan szavaz a német alkotmánybíróság az állandó euróövezeti válságkezelő rendszer (ESM) ratifikációjáról.

Hasonló véleményt fogalmazott meg Rácz Balázs az Erste befektetési Zrt. elemzője. Véleménye szerint az elmúlt napok emelkedése után nem várható további emelkedés a BÉT-en, hacsak Ben Bernanke Fed-elnök csütörtöki, a kamatdöntés utáni kommentárja nem hozza lázba a piacokat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 98,67 pontos, 0,54 százalékos emelkedéssel, 18 334,49 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a gyengülő Richter kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest. A Mol 155 forinttal, 0,90 százalékkal 17 460 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 37 forinttal, 0,95 százalékkal 3919 forintra nőtt, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,70 százalékkal 429 forintra emelkedett, forgalma 268,2 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 250 forinttal, 0,64 százalékkal 38 950 forintra csökkent, a részvények forgalma 654,3 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 72,6 millió forintos forgalom mellett 195 forinttal, 1,14 százalékkal 17 300 forintra növelte értékét.