Erre számítanak szerdán

Erre számítanak szerdán

Enyhe ármozgásokra számítanak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén az MTI-nek nyilatkozó piaci elemzők.

Samu János, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint az előző naphoz hasonlóan, szerdán sem várhatók nagy változások a részvénypiacon. A nemzetközi piacokon is nulla körüli változást jeleznek előre a határidős indexek, és nap közben sem várhatóak fontos, piacmozgató hírek – mondta az elemző. Hozzátette, hogy kedden a zárás előtt ugyan lefelé indult a piac, de véleménye szerint nincsenek további lefelé mutató momentumok. Balásy Zsolt, az MKB Bank elemzője is úgy nyilatkozott, hogy az előző napi gyenge európai, majd amerikai zárás után szerdán egyelőre csak minimális mínuszban nyitnak a piacok. 

Óvatos hangulatban futnak neki a piacok az amerikai gyorsjelentési szezonnak. Itthon a megszokott képnek megfelelően a globálisan gyengülő hangulatban rögtön feltűnnek az OTP eladók, amit részben magyaráz, hogy az elmúlt napokban itt volt a legnagyobb emelkedés. A forint viszont egyelőre stabil – tette hozzá az elemző. A BUX 101,15 pontos, 0,53 százalékos csökkenéssel, 18.865,10 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 5,1 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest. 

A Mol ára nem változott, 18.500 forintot ért záráskor, forgalma 286,5 millió forint volt. Az OTP részvények ára 81 forinttal, 1,95 százalékkal, 4.079 forintra esett, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom változatlan árfolyamon, 417 forinton zárt, forgalma 421,4 millió forint volt. A Richter 50 forinttal, 0,13 százalékkal, 38.900 forintra erősödött, forgalma 163,6 millió forintot ért el.