Pénzt kapnak a tehetségek

pénz tehetségeknekA Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrum öt elsőéves hallgatójának a tandíját finanszírozzák ebben a szemeszterben az OTP és a centrum közös tehetséggondozó programjának keretében.

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a támogatási szerződés szerdai budapesti aláírását megelőzően azt mondta: érdemes a mezőgazdaságba és a mezőgazdasági oktatásba befektetni, hiszen az ágazat robbanásszerű fejlődés előtt áll. Hozzátette, Magyarországot évszázados hagyományai, természeti adottságai és a magas színvonalú oktatása kiválóan alkalmassá teszi arra, hogy ismét agrár nagyhatalommá váljon.

Csányi Sándor egyben bírálta a jelenlegi földtörvény azon pontját, amely 1200 hektárban maximalizálja földbirtok-tulajdon nagyságát. Megítélése szerint az állattenyésztést, a tejtermelést nem segíti a korlátozás.

Nagy János, a DE-AGTC elnöke arról beszélt, hogy 145 évvel ezelőtt a debreceni polgárok által létrehozott alappal kezdődött a városban az agrároktatás, ezt a hagyományt viszi tovább a jelenlegi tehetséggondozó program. A támogatást az Agráriumért Alapítvány kuratóriuma ítélte oda a centrum mezőgazdasági mérnök szakát szeptemberben kezdő öt költségtérítéses hallgatónak.