Szingapúrban a legjobb vállalkozni

Szingapúrban a legjobb vállalkozni

A Világbank szerint a legjobb, legkönnyebb ma Szingapúrban üzletbe, vállalkozása fogni. Magyarország az 54. helyezett a Világbank kedden kiadott legújabb Doing Business című éves felmérésében.

Szingapúr hetedik éve listavezető. A vállalkozás- és üzletbarát környezetet vizsgáló felmérésbe bevont 185 ország sorában a második helyezést Hongkong kapta, a harmadik Új-Zéland. Az Egyesült Államoké a 4. hely, és az első európai ország a listán az 5. helyen szereplő Dánia. A tízes listából kikerült Izland és Írország, helyükre Grúzai és Ausztrália került be.

Magyarország az 54. a listán az egy évvel korábbi 51. hely után. A legnagyobb javulást Lengyelország érte el, a lista 55. helyére került a tavalyi 62. helyről. A lista sereghajtói a Kongói Köztársaság, a Közép-Afrikai Köztársaság és Csád, csakúgy, mint egy évvel korábban.

A felmérésben azt vizsgálták, hogy a világ országai milyen intézkedéseket tettek egy év alatt egyebek közt az alapítás, az építési engedélyek, a hitelhez jutás, a befektetők védelme, az adóztatás, a szerződések érvényesítése vagy a csődeljárás terén, illetve milyen szabályozás van érvényben azért, hogy a vállalkozások életét megkönnyítsék.