Új bölcsőde, új munkahelyek

óvónő gyerekekkelillusztrációUniós támogatással épül fel egy új, 48 férőhelyes bölcsőde Nyíregyházán. A jövő szeptemberben induló intézmény működési területe a szabolcsi megyeszékhely és vonzáskörzete lesz. Tizenkét embernek ad munkát.

Gyüre Lajos, a fejlesztést megvalósító Fiatalok a Vidék Felemelkedéséért Egyesület elnöke elmondta, a szervezet a projekt megvalósítására az Észak-alföldi Operatív Program keretében meghirdetett, a Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése című pályázat révén több mint 148 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A 95 százalékban támogatott beruházáshoz 7,6 millió forint önerőt tesz hozzá az egyesület.

A Bokréta utcában felépítendő, működését a tervek szerint jövő szeptemberben megkezdő Zöld Kuckó bölcsőde olyan speciális elvárásoknak is eleget kíván majd tenni, mint az idegennyelv-oktatás, a környezettudatos és egészséges életmódra nevelés. A 48 férőhelyesre tervezett bölcsőde a tervek szerint négy csoporttal indul.

Az intézmény emellett időszakos gyermekfelügyelet is biztosít, amely azoknak a szülőknek jelenthet könnyebbséget, akik néhány órás elfoglaltságuk alatt nem tudják máshol elhelyezni gyermekeiket. A projekt tizenkét ember számára ad hosszú távú munkalehetőséget.