Az Uniqa sikere

Az Uniqa sikere

A vártnál jobb eredményekkel zárta az első háromnegyed évet az osztrák Uniqa biztosító.

A társaság szerdai közlése szerint az adózott eredmény 93,5 millió eurót tett ki az egy évvel korábbi 119 millió euró mínuszt követően. A működési eredmény 152 millió euró volt, tavaly az első kilenc hónapban még 173 milliót tett ki a hiány rendkívüli tételek miatt.

A díjbevételek szeptemberrel bezárólag 2,3 százalékkal 3,659 milliárd euróra csökkentek. A társaság az eredmények ismertetésekor felfelé módosította idei előrejelzését: az üzemi eredmény várhatóan 200 millió euró lesz a korábban jelzett, a 2010. évivel nagyjából megegyező 142 millió helyett.

A Magyarországon is érdekelt biztosítónál tavaly ősszel jelentették be, hogy Európa-szerte 600 adminisztratív munkahelyet szüntetnek meg a karcsúsítás jegyében. Az akkori közlés szerint a bécsi központban 200 munkahely szűnik meg egy éven belül, a csoport huszonegy piacán három éven belül megy végbe a leépítés.

Az Uniqa nyáron megvette az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól (EBRD) a biztosító magyar, horvát és lengyel leányvállalataiban eddig birtokolt kisebbségi tulajdonrészét.