Corvin Corner, hogy legyen honnan bérelni

Corvin Corner, hogy legyen honnan bérelni

Corvin CornerA Futureal csoport 16 millió euróból épít Corvin Corner néven új, 6200 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkező irodaépületet a fővárosban. A hírt Tatár Tibor, a Futureal Development vezérigazgatója jelentette be.

A fejlesztésre azért van szükség, mivel a Corvin sétány előző két ütemében elkészült 42 ezer négyzetméter irodából már csak 5 százalék üres. Az új épületet akár saját tőkéből is meg tudja építeni a fejlesztő – közölte Berki János, a Futureal programigazgatója.

Az új irodaház építése 2013 tavaszán kezdődik és egy évig tart. A finanszírozásról addig nem tárgyalnak a bankokkal, amíg nem kötnek hitelszerződést a másik irodaházukra, a Váci út és a Dózsa György út sarkán, a volt Volga szálló helyén épülő Vision Towersre.

Ez utóbbinak már folynak a mélyépítési munkái. A másfél év múlva elkészülő 23 500 négyzetméteres épület felét a KPMG bérli. Egy év kellett a mintegy 7 milliárd forintba kerülő irodaház finanszírozásához szükséges banki ajánlatok megszerzésére. A saját erő 40 százalék lesz, két bank közül kell választaniuk.

Mire beköltözhetők lesznek az új irodaházak, megtelnek bérlővel a vezérigazgató véleménye alapján, aki jó választásnak tartotta azt is, hogy nem engednek a 14 eurós – négyzetméterenkénti és havi – bérleti díjból. A bérlők értékelik a Corvin sétány szolgáltatási környezetét, és azt is, hogy épületeik a Breeam környezetvédelmi tanúsító rendszer által minősítettek, a zöld jelleg ugyanis sokat nyom a latba a bérbeadáskor.

Kapcsolódó cikkek