Biztonságban van az Opel-gyár dolgozóinak munkája

Biztonságban van az Opel-gyár dolgozóinak munkája

A szentgotthárdi Opel-gyár jövője hosszú távon biztosított, státuszát nem érintik a tulajdonosi szerkezetben bekövetkező változások. Ezt mondta pénteken Dános András, az Opel Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) hasábjain megjelent híradás szerint az Opel eladja hat üzemét anyavállalatának, a General Motorsnak annak érdekében, hogy biztosíthassa működésének finanszírozását 2016 végéig A cikk szerint a tranzakció a magyarországi szentgotthárdi motorgyártó üzemet, az ausztriai Aspernben működő sebességváltó gyártó üzemet, a torinói fejlesztő központot, az összeszerelő üzemet a lengyelországi Gliwicében, valamint egy brit és egy oroszországi érdekeltséget érinti. Dános András úgy fogalmazott: a szentgotthárdi gyár eddig is amerikai tulajdonban volt és ezután is abban marad, a tulajdoni szerkezet változása pedig az amerikai cég olyan belügye, ami nem szorul kommentálásra.

A szentgotthárdi gyárat annak alapján kell megítélni, amilyen fejlesztések ott zajlottak és zajlanak, az új motorgyárban hamarosan kezdődik a termelés, egy olyan több motorcsaládból álló új motorpaletta gyártása indul meg Szentgotthárdon, ami a gyár jövőjét hosszú távra biztosítja – fűzte hozzá.