Több mint kétmilliárdos OMSZ tender

Több mint kétmilliárdos OMSZ tender

Az Országos Mentőszolgálat gyorsított meghívásos közbeszerzési felhívással keres ajánlattevőket a mentésirányítási rendszerének kiépítésére. A felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A feladat becsült ellenértéke nettó 2 milliárd 269 millió forint. A beruházást teljes egészében az EU finanszírozza, két operatív programból. A TIOP mentésirányítási rendszerre fordítható pénzből származik az ellenérték 85,5 százaléka, míg a kisebb, 14,5 százalékos hányadot a Közép-Magyarországi régió egészségügyi informatikájának fejlesztése (KMOP) program adja.

A gyorsított meghívásos közbeszerzést azzal indokolja az OMSZ, hogy korábban a mentésirányítási rendszerre kiírt nyílt közbeszerzés eredménytelen lett. A szerződés teljesítéséhez szükséges idő pedig megköveteli a gyorsított eljárást.

A mentésirányítási rendszer célja az, hogy a sürgősségi ellátáshoz való hozzáférés kiegyenlítődjön. A mentőállomásokon összesen 260 munkahelyet kell kiépíteni, a rendszerrel támogatandó – kialakítandó – mentésirányítási központok száma pedig 20, amelyekhez egy válságközpont csatlakozik.

Ajánlatot az a cég tehet, amelynek az elmúlt 3 év átlagában a nettó árbevétele elérte az 1 milliárd forintot. Az informatikai rendszer bevezetéséből származó éves árbevételnek pedig legalább nettó 900 millió forintnak kell lennie. A közbeszerzésre január 14-ig lehet jelentkezni. A második fordulóba jutott jelentkezőket február 1-ig értesíti az ajánlatkérő. Az ajánlatoknak február 12-ig kell beérkezniük. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes, úgy hogy az ár 60, míg a kötelező jótállás 5 súlyszámmal szerepel az értékelésben.