Jön a nagy bejelentés

Jön a nagy bejelentés

Matolcsy GyörgyMatolcsy GyörgyKormányzati források a Népszabadságnak megerősítették, biztos, hogy Matolcsy György lesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) következő vezetője. Erről számol be róla a lap keddi száma.

A cikk szerint azt is hozzátették, ha ez a forgatókönyv valósul meg, pénteken valószínűleg egy új MNB-alelnök neve is elhangzik, mégpedig Balog Ádámé, aki jelenleg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára.

A jegybankelnök-jelöltet – mint Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a HírTV Rájátszás című műsorában közölte – péntek délután hallgatja meg az Országgyűlés költségvetési és gazdasági kérdésekkel foglalkozó bizottsága. A miniszterelnökhöz közeli források azt is “szinte száz százalékra” mondták, hogy Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős miniszter kerül az NGM élére. A tárcánál úgy tudják, Cséfalvay Zoltán marad a parlamenti államtitkár, Naszvadi György, az államháztartásért felelős államtitkár pedig visszavonulhat, hiszen lassan eléri a hetvenedik életévét – írja a Népszabadság.

Az első Orbán-kormányban a pénzügyminiszter Varga mellett Tállai András, a Belügyminisztérium jelenlegi önkormányzati államtitkára volt az adóügyekért felelős államtitkár – emlékeztet a lap.