Bővíti magyarországi telephelyét a német SCHOTT cégcsoport

Bővíti magyarországi telephelyét a német SCHOTT cégcsoport

Bővíti magyarországi gyógyszeripari csomagolóeszköz-gyártó telephelyét a németországi központú SCHOTT cégcsoport.

A SCHOTT a tervek szerint 2016-ig több mint 10 milliárd forintos beruházást hajt végre a Vas megyei Lukácsházán. Ennek első lépéseként egy új gépfelújító üzem létesült, amellyel több mint 30 új munkahely jött létre a régióban. A következő évek során a gyártókapacitást is bővíteni fogja a cég.

A SCHOTT 1993-ban alapított gyárában gyógyszeripari csomagoló anyagokat – ampullákat, üvegcséket – állítanak elő az osztrák határhoz közeli Lukácsházán. A magyarországi gyár a vállalat legnagyobb gyógyszeripari telephelye, amely jelenleg mintegy 530 alkalmazottal évente több mint 1,7 milliárd egységet gyárt európai és tengerentúli exportra, valamint belföldre.

Az újonnan megnyitott szerelőcsarnokban fogják rendszeresen karbantartani a vállalat világszerte használt gépeit. A tervezett új gyártósorok beüzemelésével pedig mintegy másfélszeresére bővül majd a cég gyártókapacitása.

Az új gépfelújító csarnok létrehozása – amely az Új Széchenyi Terv keretében állami és európai uniós támogatás segítségével valósult meg – és a termelőkapacitás bővítése mellett a SCHOTT további tervei között szerepel, hogy újabb munkahelyeket teremt Lukácsházán, egyebek között gépészmérnökök és technikusok számára.

A SCHOTT több mint 125 éves tapasztalattal rendelkezik a speciális üveggyártás területén. A gyógyszeripar mellett háztartási berendezésekhez, az elektronikai, az optikai, a napenergia-ipar, a szállítmányozás és az építőipar számára is állít elő termékeket.

A cégcsoport gyártó és kereskedő egységei a világ 35 országában vannak jelen, és mintegy 16 ezer munkavállalót alkalmaz. A 2011/2012-es üzleti évben a cég 2 milliárd eurós nettó árbevételt ért el. A SCHOTT központja Németországban, Mainzban található, tulajdonosa a Carl Zeiss Alapítvány.