Stratégiai megállapodást kötött a MyAudio és a NordTelekom

Stratégiai megállapodást kötött a MyAudio és a NordTelekom

Stratégiai megállapodást kötött a magyar táblagépgyártó és -forgalmazó MyAudio és a NordTelekom telekommunikációs szolgáltató - közölték a vállalkozások csütörtökön az MTI-vel.

A megállapodás alapján a tavaly mintegy 70 ezer darab táblagépet és okostelefont értékesítő MyAudio a jövőben a NordTelekom mobilszolgáltatásával felszerelt tableteket forgalmaz majd.

A MyAudio termékeket gyártó és forgalmazó AC&IP Control Kft. 2006-ban alakult, teljes mértékben magyar tulajdonosi háttérrel. A cég kezdetben az MP3 és MP4 lejátszó készülékekre fókuszált, majd 2012-ben a tablet pc-k térhódítását felismerve alakította át termékszerkezetét. A cég vevői egyebek mellett a nagy magyarországi hipermarketek és műszaki áruházláncok, mint például a Tesco, a Media Markt, az Auchan és az Euronics, valamint több kis- és nagykereskedelmi partner. A vállalat 2011-ben a szlovák, a cseh, a lengyel, majd a szlovén és horvát területekre is kiterjesztette disztribúcióját.

A MyAudio bruttó forgalma 2012-ben meghaladta a 2 milliárd forintot. A társaság az idén a tablet piac duplázódását várja, míg az okostelefon piacon ennél sokkal nagyobb növekedést vár.

A NordTelekom Nyrt. a mobilinternet mellett bérelt vonali és ADSL internet szolgáltatással, telefonszolgáltatással, szerver elhelyezéssel is foglalkozik. Internet szolgáltatást részben a saját tulajdonú hálózatán, részben a Magyar Telekom, az Invitel és a Vodafone hálózatán nyújt.

A társaság 2009-ben vezette be részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT). Növekedési stratégiájának támogatásához a cég maximum 200 millió forint névértékű tőkeemelést határozott el. Ennek részeként június 10-én tőzsdei aukción étékesít maximum 13 millió részvényt, amelyekre 16-20 forint közötti árfolyamon lehet vételi ajánlatot tenni. A NordTelekom részvények csütörtökön 23-24 forinton forogtak a tőzsdén.

A BÉT-en közölt adatok szerint a NordTelekom árbevétele 2012-ben 185 millió forint volt az előző évi 252 millió forint után. Adózott eredménye tavaly 22 millió forint volt, míg egy évvel korábban 32 millió forintot tett ki.