Új üzemcsarnok Bólyban

Saját üzemcsarnokot épített 200 millió forintból a gyógyászati segédeszközöket gyártó Lederer és Nitze Ipari és Kereskedelmi Bt. a Baranya megyei Bólyban.

A német Wilhelm Wissner GmbH magyarországi leányvállalataként működő cég az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a 700 négyzetméteres üzemcsarnok és a hozzá kapcsolódó iroda-, valamint szociális helyiségeket magába foglaló épületszárny a napokban készült el a helyi ipari parkban. A működtetése során nagy hangsúlyt kapnak a megújuló energiák: az ingatlan fűtését termálvíz, melegvíz-előállítását napkollektorok biztosítják – jegyezték meg. Rámutattak, a beruházáshoz az Új Széchenyi Terv pályázatán nyert 65,1 millió forint támogatással lehetőségük nyílik rá, hogy a korábbi bérelt telephelynél nagyobb és korszerűbb létesítménybe költözzenek, növeljék dolgozóik létszámát és a gyártási kapacitást. Hozzátették, reményeik szerint a fejlesztés segít abban, hogy a gyártás a németországi anyavállalattól minél inkább a bólyi üzembe kerüljön.

A 2001-ben alakult Lederer és Nitze Bt. ruházati segédeszközöket, a többi között szegecselt fűzőket, munkaruhacsatokat, valamint ortopédiai segédeszköz-tartozékokat, fém és műanyag patentokat, merevítőket gyárt. Magyarországon nincs konkurenciája, termékeit Németországban, Törökországban és egyebek mellett Mexikóban is értékesítik.

A 21 embert foglalkoztató társaság 2011-ben 120,4 millió forint nettó árbevételt és 29,8 millió forint mérleg szerinti eredményt, tavaly pedig 116,3 millió forint árbevétel mellett 15,9 millió forint eredményt ért el.

Kapcsolódó cikkek