A Biztonsági Nyomdának jól megy

A Biztonsági Nyomdának jól megy

Az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele 3 százalékkal, nettó eredménye 23 százalékkal nőtt 2013 első félévében. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság pénteken tette közzé számait.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült gyorsjelentés szerint a Biztonsági Nyomda 8,8 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el az év első hat hónapjában, mérleg szerinti eredménye 418 millió forintot tett ki. A jelentés szerint a növekedést a kártya típusú okmányok, chipes bankkártyák és a nyomtatványok gyártása biztosította. A társaság stratégiájának fókuszát továbbra is a hozzáadott értékű termékek fejlesztésére fordítja, ezek biztosítják a cég organikus fejlődését, amellyel tovább tudja növelni részesedését belföldi és külföldi piacain – kommentálta a jelentést Zsámboki Gábor vezérigazgató. A társaság export árbevétele 2013 első félévében 2,3 milliárd forint volt, ami 2 százalékkal kisebb a tavalyi hasonló időszakinál, az árbevételben pedig 26 százalékot képvisel. 

A kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 904 millió forint volt, 2 százalékkal haladta meg a múlt évi bázist. Az üzemi eredmény 8 százalékkal 519 millió forintra nőtt. A társaság részvényei a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában forognak, a pénteki kereskedést 489 forinton zárták, ami megegezik az előző napi záróárral. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 509 forint, a legalacsonyabb 406 forint volt.

Kapcsolódó cikkek