Indítsa a gyereket a Starttal!

Indítsa a gyereket a Starttal!

A Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára szerint mindenképpen megéri Start-számlát nyitni azoknak a szülőknek is, akik korábban erről megfeledkeztek.

Orbán Gábor a fiatalok életkezdési támogatásáról szóló törvény módosításának keddi parlamenti vitájában elmondta, az előterjesztés lényege, hogy a Start-számlát, amelyre átvezetik a 42 500 forintos állami támogatást a kincstári letéti számláról, automatikusan összekapcsolják egy új, 19 éves futamidejű államkötvénnyel, ez a babakötvény. 

Az államtitkár azt mondta, az új konstrukció jutalmazza azon szülők fáradozásait, akik az állami támogatáson felül aktívan gondoskodnak a gyermekük jövőjéről. Hozam tekintetében megkülönböztetik a letéti számlákat azoktól a Start-számláktól, amelyeket a gyermekükről gondoskodó szülők nyitnak és rávezettetik ezt a támogatást, esetleges további befizetéseikkel együtt – tette hozzá, megjegyezve, hogy a kincstári letéti számlák a javaslat szerint a mindenkori inflációval megegyező mértékben, míg a Start-számlák az inflációt meghaladóan kamatoznak.