Fejleszt a Fornetti

Fejleszt a Fornetti

fornettis pult

Bánhidi Attila tájékoztatása szerint a cég kifejlesztett egy sütőélesztő-felhasználást csökkentő egyedi, úgynevezett íz-kovászt, amelynek alapanyaga a Tokaj–Hegyalja pincéiben aszúbornak készülő mustból kinyert élőflóra. Ez lehetővé teszi, hogy adalék- és tartósítószer-mentes, bakteriális kovászolású kenyérrel és péksüteményekkel bővítse termékpalettáját.

A projekt keretében kísérleti gépsort hoztak létre, majd ipari gyártásra alkalmas berendezést is üzembe helyeztek. A következő időszakban már mintegy 40 új termék árusítását kezdik meg. A Fornetti Kft. teljes egészében magyar tulajdonú társaság. Franchise üzleteinek száma Magyarországon 2200, a külföldiekkel együtt csaknem 5000. A Fornetti 2012. évi nettó árbevétele 12,6 milliárd forint volt, adózás előtti eredménye elérte a 748 millió forintot. A cégcsoport munkavállalói létszáma folyamatosan növekvő, Magyarországon jelenleg közvetlenül 760 embert foglalkoztat.