Óriási beruházás Kunszentmiklóson

Óriási beruházás Kunszentmiklóson

Csömöri János tájékoztatása szerint a vállalkozás a Dél-alföldi Operatív Program Ipari területek infrastrukturális fejlesztése című pályázatán közel 162 millió forint uniós és kormányzati támogatást nyert a fejlesztés megvalósítására.
 A projekt során zöldmezős beruházás keretében korszerűen felszerelt ingatlant alakítottak ki a hátrányos helyzetű kunszentmiklósi járás székhelyén. A sokrétű ipari és szolgáltató célokra alkalmassá tett 3,5 hektáros terület két év alatt készült el.
A komplexum négy, egyenként 1000 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot és egy közel 300 négyzetméteres irodaházat foglal magában. Az épületek mellett a terület teljes közművesítése és jelentős felületének térburkolása is megtörtént, így a telephelyen nem jelent majd akadályt a kamionforgalom kezelése sem. Ezt hangsúlyozta az ügyvezető.
Jelezte, hogy a 350 millió forint összértékű beruházás kilenc kis- vagy középvállalkozás letelepítését teszi lehetővé az új ipari övezetben, melyek a beruházói elképzelések alapján 48 munkahelyet teremtenek a hároméves fenntartási időszak végére.
Csömöri János felhívta a figyelmet arra, hogy a fejlesztés fontos lépése a helyi gazdaság élénkítésének, hiszen az új vállalkozások felpezsdíthetik az üzleti életet, míg az új álláslehetőségek számos helybelinek biztosíthatnak megélhetést.
Közölte, hogy már tárgyalnak a lehetséges befektetőkkel, amelyek között több hazai és külföldi, például német és lengyel társaság is akad. Még hozzátette, hogy a beruházás 50 százalékos támogatási arányával és a település földrajzi adottságaival számolva a megtérülés várható ideje a bérbeadás terveknek megfelelő alakulása esetén hat év.
Az ISOROC Kft. 2009-ben alakult, fő tevékenysége a kőzetgyapot-kereskedelem, több külföldi gyártó kizárólagos hazai disztribútora, vevőköre lefedi az egész országot. A társaság gazdasági teljesítménye stabil növekedést mutat: míg 2010-ben 62 millió forintot meghaladó, addig tavaly már 100 millió forintot megközelítő nettó árbevételt ért el.