Állást keres? Válogasson online!

Állást keres? Válogasson online!

Mintegy 800 álláslehetőséget kínál a Monster.hu állásportál péntekig tartó, ingyenes virtuális állásbörzéjén. Ezt tudta meg az MTI a rendezvény egyik partnerétől, a Workania állásportáltól.

A legtöbb ajánlat mérnököknek, informatikusoknak, pénzügyeseknek, nyelveket beszélő ügyfélszolgálatosoknak, kereskedelmi területen dolgozóknak szól – derül ki a közleményből. “Ez az a karrierfórum, amelyen az álláskeresők a legkönnyebben léphetnek kapcsolatba a munkaadókkal” – idézi a közlemény Buda Szabolcsot, a Monster állásportál ügyvezetőjét. Hozzátette: “számítógép és internetkapcsolat esetén akár a lakásukból, munkahelyükről sem kell kilépniük, hogy leadják önéletrajzukat, vagy chaten kérdezzenek a cégektől”. A tájékoztatásból kiderült, hogy Magyarországon 2011 óta évente kétszer rendeznek virtuális állásexpókat. Az eddigi rendezvényeken 100 000-125 000 álláskereső vett részt, ezzel a leglátogatottabb ilyen profilú eseménynek számít. 

A legutóbbi állásexpóhoz képest 60 százalékra nőtt a vidéki álláshirdetések aránya, Budapestre 40 százalék szól. A fővárost Debrecen követi, ahová a hirdetések 12 százaléka szól, míg minden tizedik állásajánlat pécsi lehetőséget kínál. Mindez a vidéki érdeklődők előnyére válik, hiszen nem kell több száz kilométert utazniuk, mint egy hagyományos állásbörze esetén – olvasható a közleményben. A karrierrendezvény a www.allasexpo.hu oldalon érhető el.

Kapcsolódó cikkek