Telephelyfejlesztés uniós támogatással

Uniós támogatással fejlesztette telephelyét az autóipari és mezőgazdasági alkatrészek bevonatkezelését végző nyíregyházi K-Kettő 2001 Felületkezelő Kft. Ezt tudta meg az MTI a családi vállalkozás tulajdonosától, aki a cég ügyvezető-igazgatója is egyben.

Kriston István elmondta, hogy a vállalkozás az Új Széchenyi Terv pályázatán 42 millió forintot nyert a beruházásához, amihez saját forrásból szintén 42 millió forintot tett hozzá. A beruházás során építettek egy több mint 450 négyzetméteres üzemcsarnokot, amelyben alapanyag- és készáru raktárak, szociális helyiségek is helyet kaptak, emellett technológiai és informatikai fejlesztést is megvalósítottak.    

A tulajdonos kiemelte, hogy a fejlesztés hat új dolgozó munkába állításával is járt, így jelenleg a vállalkozás már ötven embernek ad munkát a súlyos munkanélküliséggel küzdő térségben. 
A nyíregyházi családi vállalkozás hazai és külföldi autó-, illetve mezőgazdasági alkatrészgyártóknak egyaránt végez felületkezelő munkát. Tavaly a cég 605 millió forint árbevételt ért el. Az idén ezt az összeget tartani szeretnék, amire a rendelésállomány alapján van is remény. Kriston István hozzátette, hogy a kft. megalakulása óta nyereséges, és 2014-ben is eredményes gazdálkodást várnak.