Nemsokára elkészül az első magyar TT Roadster

Nemsokára elkészül az első magyar TT Roadster

az Audi TT Roadster igazi, dinamikus sportkocsiNovember elején kezdődik meg az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárában a TT Roadster modell gyártása.

A hivatalos gyártásindítás időpontja november 5. Az MTI érdeklődésére a társaság nem közölte, pontosan hány autó gyártásával számolnak ebből a modellből, arra azonban emlékeztettek, hogy három műszakban, teljes kapacitással működik a győri járműgyár, amelyben a tavalyi, negyvenezer feletti mennyiség többszörösét állítják elő az idén.

Márciusban, az Audi Hungaria Motor Kft. éves eredmény-bejelentő sajtótájékoztatóján Thomas Faustmann, a társaság ügyvezetésének elnöke azt közölte, hogy a tavalyi negyvenkétezer-nyolcszázötvenegyhez képest megháromszorozza gyártását a győri székhelyű cég. Mint akkor elmondta, a TT Coupé harmadik generációja a termelés körülbelül tíz százalékát adja majd. Hozzátette, hogy újabb modell győri gyártásával is számolnak. Elmondta: “nagyon sokáig már nem lehet várni” a TT Roadster bevezetésével. Augusztus közepétől három műszakos termelésre állt át az Audi győri járműgyára; a lépés okaként a prémium modellek iránti magas keresletet említették.