Új megállapodás született

Új megállapodás született

Újabb üzemcsarnokot épít az autóipari beszállító Schäfer-Oesterle Kft. a bonyhádi ipari parkban, a fél milliárd forintos beruházásról csütörtökön írta alá a megállapodást a német tulajdonú cég, a bonyhádi önkormányzat és az ipari parkot működtető kft. képviselői.

A megállapodás szerint a cég egy 4000 négyzetméteres csarnokot létesít, és vállalja, hogy az átadást megelőző év létszámához képest 150 fővel növeli a dolgozók számát, a város önkormányzata biztosítja a területet és az infrastruktúrát, a projektet a Völgységi Ipari Park (VIP) Nonprofit Kft. bonyolítja le. A dokumentumot Christian Kohorst és Volker Hermann, a cég ügyvezető igazgatói, Filóné Ferencz Ibolya polgármester és Futár Rajmund, a VIP Kft. ügyvezető igazgatója írta alá. Christian Kohorst ismertette, a würzburgi székhelyű, prémium kategóriás gépkocsik belső felületeit gyártó cég jelentősen növeli bonyhádi termelését. A 2014-es kétmillió eurós árbevétel után 2015-ben nyolcmillió, 2019-ben 16 millió eurós árbevételt terveznek. A bonyhádi üzem jelenlegi, 150 fős létszámát 2016-ra 300 dolgozóra akarják növelni.

A jelenlévő Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára megjegyezte: a járműipar és beszállítói hálózata támogatása kiemelt célterület, a kormány exportképes kkv-k tevékenységét kívánja segíteni az európai uniós forrásokból. Hozzátette, a kockázati tőkének jelentős szerepet szánnak a magyar gazdaság fejlesztésében. A Schäfer-Oesterle Kft.-ben kisebbségi – 26 százalékos – részesedése van a Széchenyi Tőkealapnak.
 A német cég 2014-ben települt be a bonyhádi ipari parkba, amikor egy 947 millió forintos projekt részeként megépült a jelenleg használt, 4000 négyzetméteres üzemcsarnoka, ahol többek közt sebességváltó-és kormányburkolatokat, ajtókárpitot, oszlopbevonatokat gyártanak.

Kapcsolódó cikkek