Fejlesztette telephelyét az Andritz Kft.

Fejlesztette telephelyét az Andritz Kft.

A tiszakécskei Andritz Kft. 144 millió forint uniós támogatást nyert, amelynek felhasználásával technológiafejlesztést és gyártócsarnok bővítést valósított meg.

A gazdasági társaság közleménye szerint a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében nyert támogatással megvásároltak egy digitális, szinkronizált, teljesen hidraulikus négyhengeres hengerítőgépet, bővítették festőkapacitásukat, valamint 225 négyzetméterrel megnövelték gyártócsarnokukat.

A cég 1993-ban az akkori menedzsment és munkavállalók tulajdonába került. A cég elődjét, a Tigép Kft.-t 2007-ben felvásárolta a nemzetközi technológiai konszern, az Andritz Group. A vállalat most az Andritz Group és más nemzetközi cégek gyártó cégeként működik, több mint 400 munkavállalója van.

Az Andritz Kft. különböző típusú generátorházak gyártására szakosodott. A cég a kisebb léghűtéses generátorházak mellett a nagyobb és nehezebb hidrogénhűtéses generátorházak gyártására is felkészült.

A gazdasági társaság nettó árbevétele 2013-ban 9,85 milliárd forint volt, amelyből az exportértékesítés 8,65 milliárd forintot tett ki. 2013-as üzemi eredménye meghaladta a 802 millió forintot. Az árbevétel 2014-ben 9,65 milliárd forintra csökkent, üzemi eredménye 205 millió forint volt.

Kapcsolódó cikkek