Technológia fejlesztést zárt a győri Kenvéd Kft.

Technológia fejlesztést zárt a győri Kenvéd Kft.

Árbevétel növekedést remél a győri székhelyű Kenéstechnikai és Felületvédelmi Szolgáltató Kft. (Kenvéd Kft.) a december végén zárult, 375,68 millió forintos technológia fejlesztéstől. Erről tájékoztatta a cég pénzügyi igazgatója kedden az MTI-t.

Szakál Katalin elmondta, hogy az 1994-ben alakult családi vállalkozás autóipari alkatrészgyártók és autógyárak részére végez évente több mint 80 millió alkatrészen bér-felületkezelést.

A vállalatnál az Európai Unió által közel negyven százalékban támogatott fejlesztéssel a három gyártósoron végzett különböző bevonatok készítését egy számítógép által vezérelt gyártósorba tömörítették. A három gyártósor korábbi 153 millió forintos árbevételét idén 30 százalékkal, 200 millió forintra fogják növelni – hangsúlyozta a pénzügyi igazgató.

A gyártósort automatizálási, valamint a legkisebb káros anyag kibocsátást biztosító rendszerekkel látták el. Az új berendezés kapacitása a három gyártósor összes kapacitásának kétszerese.

Emellett a vízfelhasználást 25 százalékkal, a termelt hulladék térfogatát 90 százalékkal tudják csökkenteni a fejlesztéssel, amely éves szinten 14 millió forinttal alacsonyabb gyártási költséget eredményez.

A beruházással a 115 embert foglalkoztató cég létszáma hárommal nő.

A VW, az Audi, a Skoda, a Lamborghini, a Suzuki, a Mercedes és a Renault autógyártók hazai és külföldi beszállítóival kapcsolatban álló vállalat árbevétele 2014-ben 1,182 milliárd forint volt, és hasonló árbevételt ért el tavaly is, 1,2 milliárd forintot.

Szakál Katalin hozzátette: a 18 ezer négyzetméteren végzett gyártást idén egy új, 1,5 millió euró (477 millió forint) értékű telephely vásárlásával szeretnék növelni, emellett mintegy 0,3 millió euró (95,4 millió forint) értékben további költségcsökkentő beruházásokat terveznek, amelyek a villamos energia, a gáz és a vízfelhasználást mérséklik.