Új munkahelyek Móron

Új munkahelyek Móron

Mintegy egymilliárd forintos fejlesztés kezdődött el a móri FHL Björn Kft.-nél; az eszköz-és gépbeszerzések révén a cég kapacitásai jelentősen nőnek.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében megvalósuló beruházás összköltsége 950 millió forint, ebből az európai uniós, vissza nem térítendő támogatás 427 millió forint. Az FHL Björn Hungary Kft. a nemzetközi autópiac több meghatározó szereplőjével kötött hosszú távú megállapodásokat, 2014-től a Volkswagen-csoport közvetlen beszállítói lettek. Mivel a társaság jelenlegi gyártókapacitásának kihasználtsága közel 100 százalékos, ezért az új megrendelések teljesítése érdekében új termelőeszközök beszerzése szükséges.

A Volkswagen-csoporttól érkezett megbízás hatalmas kihívás az alumínium alkatrészgyártás üzletág számára, ellátásához egyebek között csőhajlító-gépek, csőmegmunkáló cellák, szivárgásmérők, automatizált forrasztóállomások és vákuum-mosógép beszerzésére van szükség.

Az MTI kérdésére Nagy Imre szervezési igazgató elmondta, a projekt keretében a jelenlegi mintegy 220 fős létszámuk várhatóan 20-40-nel gyarapodik. A cég tavalyi árbevétele elérte a 6,2 milliárd forintot, a beruházás megvalósulását követően pedig további 20 százalékos növekedést várnak, ami azt jelenti, hogy 2017 végére 7-7,5 milliárd forint lehet az árbevételük. Az FHL Björn Hungary Kft. 1996-ban alakult vállalkozás, két fő tevékenységi köre a csőradiátor-gyártás, illetve 1999 óta az autóipari termékek, elsősorban motortéri csövek és tartóbakok gyártása.