Partnerségi megállapodást kötött a Bige Holding Csoport és Nyíregyháza

Partnerségi megállapodást kötött a Bige Holding Csoport és Nyíregyháza

Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa és Kovács Ferenc polgármester együttműködési megállapodást írt alá a nyíregyházi városházán 2016. május 5-én, fotó: Balázs Attila/MTIBeruházások és a helyi sportélet támogatását célzó partnerségi megállapodást kötött a Bige Holding Csoport és Nyíregyháza önkormányzata. Az erről szóló dokumentumot Bige László, a cégcsoport tulajdonosa-elnöke és Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester írta alá a nyírségi megyeszékhelyen csütörtökön.

A városvezető elmondta, a létrejött kontraktus értelmében a Bige-csoport fejlesztéseket valósít meg a városban, az önkormányzat pedig támogatja ezeket a törekvéseket. Példaként hozta fel a cégcsoport nemrég elkészült új irodaházát, amelynek közterületi részének fejlesztéséről is egyezség született. Ez szerencsés találkozása egy komoly beruházásnak és egy városképi területrendezésnek – fogalmazott a polgármester.

Kovács Ferenc hozzátette, a megállapodás másik része a Bige-csoport a város kulturális és sportéletében való részvételéről és támogatásáról szól. A megállapodás egy kezdő lépés és óriási fejlődési lehetőség a város számára – hangsúlyozta a városvezető. Nagyon sok fejlesztési pénzt és társasági adókedvezményt (tao) tudunk adni, azt szeretnénk, ha Nyíregyháza fejlődne – mondta a több mint három évtizede a nyírségi megyeszékhelyen élő Bige László.

Közölte, a cégcsoport évente 30 millió forinttal támogatja az augusztusi Vidor Fesztivál megrendezését, a holding tao-s pénzeinek 60 százalékát pedig a helyi sportélet fejlesztésére és beruházásokra fordítják. Ez a részarány később akár 100 százalékra is nőhet – tette hozzá a cégvezető. A Bige Holding Csoport, illetve tagvállalatai eddig is többféle formában támogatták a Nyíregyházán élőket: tavaly nyolcadik alkalommal szerveztek karácsonyi ételosztást, de orvosi berendezéseket is vásároltak már a helyi kórháznak.