Növelte árbevételét a Wizz Air

Növelte árbevételét a Wizz Air

Növelte árbevételét és üzemi eredményét az előző évihez képest a magyar kötődésű Wizz Air diszkont légitársaság a március 31-ével végződött pénzügyi évben.

A légitársaság keddi tájékoztatása szerint a cég árbevétele 16 százalékkal 1,4 milliárd euróra nőtt, adózott eredménye pedig 193 millió eurót tett ki, 5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A kiegészítő bevételek 23 százalékkal, a jegyeladásból származó bevétel pedig 13 százalékkal nőtt.

Az adatok azt mutatják, hogy a légitársaság 21 százalékkal 20 millióra növelte utasforgalmát, a járatok átlagos kihasználtsága pedig 1,5 százalékponttal 88,2 százalékra javult.

A bevételek növekedése mellett a légitársaság egységköltsége 5 százalékkal 3,4 euróra csökkent székkilométerenként, az üzemi költség 12 százalékkal 1,193 milliárd euróra emelkedett, a kerozinszámla 401 millió euró volt az előző évi 396 millió euró helyett.

Előrejelzésében a Wizz Air arra számít, hogy a kapacitást 17 százalékkal növelik, kis mértékben, de javítani tudják a járatok kihasználtságát.