Támogatják a munkanélkülieket ebben a megyében

Támogatják a munkanélkülieket ebben a megyében

A pályakezdő fiatalok, a tartósan munka nélkül lévők és a közfoglalkoztatottak csoportjaiban közel kétezer álláskereső elhelyezkedését támogatja idén uniós forrásból finanszírozott munkaerőpiaci képzésekkel a Komárom-Esztergom megyei kormányhivatal. Erről tájékoztatta a kormánymegbízott az MTI-t.

Kancz Csaba elmondta, a fiatalok elhelyezkedését segítő “Ifjúsági Garancia” programba január elejétől közel hatszáz, 25 év alatti fiatalt vontak be különböző támogatási eszközökkel. Egyharmaduk számára tanulási lehetőséget biztosítottak, a napokban kezdődik meg 60 jelentkező szakmaszerző képzése. A 25 és 65 év közötti korosztály csoportjában mintegy 700 ember szakmaszerzését támogatják az “Út a munkaerőpiacra” projekt keretében. A jelentkezőket a térség vállalatai által igényelt hiányszakmákra képzik, mint villanyszerelő, gépi forgácsoló, targoncavezető, eladó, illetve szociális gondozó és ápoló.

A közfoglalkoztatásban dolgozó álláskeresők munkaerőpiaci esélyeinek növelésére 2016-ban szintén közel 600 résztvevő kap különböző képzéseket. Oroszlányban alap- és középfokú végzettség megszerzéséhez szükséges képességek fejlesztését támogatják. Dorogon márciusban kezdődött, Esztergomban és Tatabányán májusban indul betanított szociális segítő képzés. Több városban indítanak betanított parkgondozó, targoncavezető és társadalombiztosítási ügyintéző tanfolyamokat – ismertette a kormányhivatal vezetője.