A Richterre figyel a piac csütörtökön

A Richterre figyel a piac csütörtökön

A nemzetközi tőzsdéken nem várható határozott irány, a BÉT-en a Richterre figyel a piac az MTI-nek nyilatkozó elemző szerint.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője kiemelte a Richter hajnalban közzétett gyorsjelentését, amelyben az árbevétel meghaladta a várakozásokat, a gyógyszergyár eredménye pedig nagyjából megfelelt az elemzők által prognosztizáltnak. A szakértő nem vár érdemi reakciót a tőzsdén a Richter árfolyamában, bár hozzátette, érdemes figyelni a csúcsokat döntő papír árfolyamát.

A Mol csütörtök reggeli bejelentése, ami szerint két új gázmezőn kezdte meg a próbatermelést Horvátországban, marginálisan pozitív hatással lesz az olajipari cég részvényeinek árfolyamára vélekedése szerint.

A nemzetközi piacokon nem vár konkrét irányt a kereskedésben az elemző, hozzátéve, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdai közleménye nyomán (amelybe) gyengült a dollár árfolyama. Németországból munkanélküliségi adat és fogyasztói árindex várható, ami befolyásolhatja a kereskedés menetét.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 233,08 pontos, 0,83 százalékos csökkenéssel, 27 781,05 ponton zárt szerdán. A Mol 15 forinttal, 0,08 százalékkal 17 700 forintra csökkent, 1,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 114 forinttal, 1,67 százalékkal 6722 forintra esett, forgalmuk 2,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,45 százalékkal 444 forintra gyengült, forgalma 617,0 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 52 forinttal, 0,86 százalékkal 5978 forintra csökkentette értékét, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.