Jövőre indulhat a BP szegedi üzleti szolgáltatóközpontja

Jövőre indulhat a BP szegedi üzleti szolgáltatóközpontja

Jövő év közepén kezdheti meg működését a BP (British Petrol) szegedi üzleti szolgáltatóközpontja, amely a tervek szerint 2017 végén kétszáz, 2020-ban pedig ötszáz embernek ad munkát - közölte az olajipari cég globális üzleti szolgáltatások és IT&S területének operatív igazgatója kedden Szegeden, sajtótájékoztatón.

Richard Hookway elmondta, a központ helyszínét még nem választották ki, de a 8 milliárd forintos beruházás jelentős részét szánják az információtechnológiára és az alkalmazottak képzésére.

Közölte, a központ pénzügyi és számviteli szolgáltatásokat nyújt a BP Európában működő egységeinek, adó- és járulékelszámolásokat készítenek majd, valamint gondoskodnak arról, hogy az ügyfelek megfelelő időben és mennyiségben kapják meg a termékeket. A BP működéséhez szükséges áruk és szolgáltatások egy részének beszerzését is Szegedről intézik majd – tette hozzá.

Az ötszáz új munkahely nemcsak önmagában értékes, az alkalmazottak jövedelme gazdasági növekedést is hoz a városnak – mondta Richard Hookway, aki bízik benne, a BP beruházása további tudásközpontú vállalkozásokat vonz Szegedre.

Nagy Sándor (Együtt) fejlesztési alpolgármester emlékeztetett arra, az önkormányzat a Szegedi Tudományegyetemmel (SZTE) és helyi vállalkozásokkal összefogva egy éve indította el az SSC Szeged programot azzal a céllal, hogy segítse üzleti szolgáltatóközpontok Szegedre telepítését. Az elmúlt egy évben az önkormányzat nagyon szoros együttműködést alakítottak ki a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel.

Szeptemberben a szolgáltatóközpontok igényeire, elvárásaira szabott képzés is indult az SZTE gazdaságtudományi karán.

Az önkormányzat a következő hónapokban minden segítséget megad a BP szolgáltatóközpontjának elindításához, az átmeneti időszakra a város irodát biztosít, ahol a toborzást, illetve a tevékenységet is meg tudják kezdeni – mondta az alpolgármester.